Vapen i Call of Duty

En av de riktigt häftiga sakerna i Call of Duty är att de är så verklighetstrogna i både miljö och utrustning. Det märks att spelutvecklarna gjort ordentlig research för hur vapnen och kläderna såg ut för den tidsperiod som de olika spelen återspeglar. Jag tänkte i det här inlägget gå igenom ett fåtal av alla olika vapen som finns i Call of Duty och berätta varför de är så otroligt häftigt gjorda.

Om vi börjar att titta på Modern Warfare 3 och vilka pistoler som finns där så har vi först USP .45. Det är alltså en Hechler & Koch USP .45 det handlar om. Det finns två olika varianter av pistolen, dels USP .45 och även en USP Tactical. Heckler & Koch är en jättestor vapentillverkare från Tyskland som gjort sig kända för sin höga kvalitet, sitt ganska låga pris fast bland oss gamers är de nog mest kända för att ha tillverkat pistolen med namnet USP Match vilket också är den pistolen som Tomb Raiders Laura Croft har två stycken av.

Tittar vi på USP .45 så har speltillverkarna lagt ned otroligt arbete med att få pistolen att se identisk ut med originalet. Jämför dessa två bilder där den ena är en riktig bild på pistolen och den andra är från spelet.

usp45

Vad vore ett skjutspel utan några klassiska revolvrar? I Call of Duty hittar vi den populära reovlvern Colt Anaconda och även här har de gjort ett fenomenalt jobb. Det är inte bara att de gjort pistolerna så verklighetstrogna och lika originalen som är imponerande utan att de också tagit sig tid att titta vilka vapen de olika trupperna använt i krig. Från CoD World at War så hittar vi till exempel Colt M1911 som är var väldigt modern och banbrytande på sin tid. 1911 modellen var så bra att den fortfarande tillverkas och är en populär pistol bland sportskyttar än idag. Vi hittar också de gamla klassiska Nambu och Walther P38. I Call of Duty och Call of Duty 2 hittar vi den kanske mest ikoniska pistolen från andra världskriget, Luger.

lugerVill ni se en hel lista med alla vapen som finns med i CoD så hittar ni det här. Som ni ser så är det många pistoler vars märke och modell man känner igen från filmer, historia och TV. Det är riktigt häftigt.