Call of duty-lag som vinner stora turneringar

Spelen i Call of dutyserien har alltid varit kända för sin multiplayer. Skjutspelens multiplayer har hyllats efter varje ny del i de olika serierna. Med multiplayer kom turneringarna och med turneringarna kom de stora lagen. Därför ska vi nu titta på några Call of duty-lag som vinner stort.

OpTic Gaming

OpTic Gaming är ett spellag som grundades 2006. Under deras nu över 13 år långa resa har de varit med i väldigt många turneringar inom Call of Duty. Redan 2011 kom deras första pallplats, då var det på MLG Columbus mästerskapet och spelet Call of Duty Black Ops som gällde. Deras senaste storvinst var 2019 då de vann ett av de största mästerskapen, nämligen Call of Duty World League.

FaZe Clan

FaZe Clan har en liknande historia som OpTic Gaming. Laget började på Youtube med att göra videos av höjdpunkter och bestämde sig sedan för att göra ett riktigt lag. Genom åren har de haft några stora vinster och har gått upp och ner i rankning. Idag tävlar laget främst i Call of Duty Black Ops och ser ut att göra en bra säsong detta år.

Evil Geniuses

Det går inte att prata om Call of Duty e-sport utan att nämna en av de äldsta och största lagen Evil Geniuses. Grundade 1999 är Evil Geniuses idag ett av de äldsta lagen. De formades främst för att spela Counter Strike men de gick sedan över till Call of Duty Ghost 2014. Deras första turnering slutade med en skrällande bronsplacering vilket fick folk att öppna ögonen för laget.

Efter 2014 var det dock tyst ifrån laget i närmare tre år. Deras återkomst i Call of Duty Infinite Warfare slutade på en pinsam tjugofemte plats. Men där det verkligen räknades kom laget tillbaka. Under den största tävlingen vid namn Call of Duty World League Championship lyckades de med en stor comeback. Evil Geniuses tog förstaplatsen och tog därför hem prispotten på 600 000 dollar.